NESO-prisen 2017 til MBA Entreprenør AS!

08.06.2018 10:47:15
MBA Entreprenør i Mo i Rana fikk prisen høytidelig overrakt for sitt systematiske arbeid med å sikre rekruttering til byggebransjen. Det er første gang prisen går til en hel bedrift, ikke en enkeltperson
 


Det var en tydelig stolt – og overrasket – Trond Harry Hansen som mottok NESO-prisen på vegne av MBA Entreprenør i Mo i Rana, under festmiddagen på NESO sitt årsmøte i Narvik før helgen. Trond Harry Hansen fikk med seg både fanfare og ovasjoner fra en samlet byggebransje i Nord-Norge på vei opp til podiet for å motta prisen av styreleder Bjørn Johansen og adm. dir. Ruben Jensen i NESO. 

• Det er styret i bransjeorganisasjonen som er jury. 
• NESO-prisen deles på langt nær ut hvert år, til det henger utmerkelsen for høyt. 
• Prisen tildeles en bedrift, en medarbeider eller en person som har utmerket seg positivt innenfor bygg- og anleggsbransjen det siste, eller de siste årene. 
• MBA Entreprenør i Mo i Rana har beredt grunnen for utmerkelsen over flere år. 
• Mo-bedriften har lagt ned en imponerende innsats for å sikre lokal rekruttering. 

Ingenting er opp til tilfeldighetene når det kommer til lærlinger i MBA Entreprenør. Det er et kvalitetsstempel i seg selv å få lærlingekontrakt i MBA Entreprenør.
– Det er hard konkurranse om å få lærlingekontrakt hos MBA, og det er ei forutsetning at lærlingene er villige til å stille i NNM. Slik sikrer bedriften seg de beste hendene og hodene, het det fra juryen under utdelingen. 

Lærlinger fra MBA Entreprenør har vunnet det nordnorske mesterskapet i betong- og tømrerfaget hele sju ganger, fire av disse på rad i årene 2012-2015. Seiersrekken ble brutt i 2016, men de to siste årene er bedriften «på sporet» igjen. 
Under den samme festmiddagen som MBA mottok NESO-prisen, ble premiene til årets nordnorske mestere i byggfagene delt ut. 19 år gamle Lars Halvor Grønfjell fra MBA vant årets konkurranse i betongfaget.
 
Marte Solli er den eneste kvinnelige vinneren av NNM for lærlinger i byggfag; hun vant betongfaget i 2013. I dag er hun lærlingeansvarlig i MBA Entreprenør. Hun følger opp lærlingene fra de kommer inn i bedriften og helt fram til fagbrevet. 
Årets vinner av NNM i betongfaget, Lars Halvor Grønfjell, har allerede ytret ønske om å komme tilbake og ta fagbrev som tømrer også, kunne Trond Harry Hansen fortelle da han takket for NESO-prisen under festmiddagen i Narvik. 

Styreleder i NESO - Bjørn Johansen, Trond Harry Hansen - MBA Entreprenør, Adm. direktør i NESO - Ruben Jensen