Portrett: Jørn Vidar Johansen

16.09.2019 13:29:56
Som guttunge feide NESOs ferske styreleder sagspon på lagergolvet i familiebedriften. I dag leder Jørn Vidar Johansen en av Nord-Norges mest fremgangsrike entreprenører.
 

- Jeg tror nok mange får hakeslepp når de kommer inn her, nikker Jørn Vidar Johansen ivrig.
Lederen av Gunvald Johansen Bygg, nå også fersk styreleder i NESO, unner seg et bredt smil før han drar i hyssingstumpen som utgjør den provisoriske dørklinka og åpner døra til Bodøs nye rådhus.
“Et krysningsfelt mellom by og borger, fortid og framtid”. Det var mottoet for prosjektet da planene om å bygge nytt rådhus og samle 400 ansatte under samme tak i Bodø ble lansert for en del år tilbake. En smidig balanse mellom ny og gammel arkitektur, kalte man det, der de vernede fasadene på eksisterende bystyresal og formannskapssal nå er knyttet sammen med et flunkende nytt signalbygg på seks etasjer.
Adjektiver og fyndord i mange prosjektbeskrivelser kan lett drukne i egen fortreffelighet, men det danske arkitektbyrået Atelier Lorentzen & Langkilde har åpenbart gjort noe riktig. For fra de massive vindusflatene i toppetasjen - i det som snart blir Bodøs mest spektakulære kantine, er det ikke vanskelig å fastslå at den komplekse, tredimensjonale fasaden på rådhuset allerede har blitt en attraksjon i byen. På gateplan ser jeg stadig at forbipasserende, mest sannsynlig turister, blar opp mobilen og tar bilder av bygget fra alle tenkelige og utenkelige vinkler.
- Det har vært et veldig artig prosjekt, et lite eventyr tør jeg påstå. Inspirerende og positivt på alle måter, konstaterer Jørn Vidar før han veksler noen ord med noen av håndverkerne som i disse dager legger siste finpussen på byggets indre.

Gunvald Johansen har totalentreprisen på prosjektet, kontraktsfestet til 370 millioner kroner. Et av flere prestisjeprosjekt som det lokaleide entreprenørfirmaet har sikret seg de siste årene, inkludert det mye omtalte Stormen kulturhus.
- Det at vi er med og konkurrerer om, og får tilslaget, på slike prosjekter har skapt stolthet og inspirert alle i selskapet. Byggingen av rådhuset har vært et eventyr. Det samme gjelder Stormen og utviklingen av kulturkvartalet og byfornyelsen i Kvartal 98.

Siden Jørn Vidar Johansen kom inn på ledersiden for 18 år siden har selskapet brutt milepæler i fleng. Med unntak for tomrommet etter finanskrisen har veksten vært eventyrlig. I fjor passerte Gunvald Johansen for første gang en milliard i omsetning på konsernnivå. 
– Det har blitt bygget stein på stein hele tida. Men det er klart det er artig å nå slike milepæler, sier han, før han raskt forsikrer oss om at champagnekorkene ikke fyker i taket av den grunn.
Familiebedriftens suksess later ikke til å påvirke Jørn Vidar, som av kolleger og venner beskrives som sindigheten selv. Store anbudsprosesser og ansvaret for livsgrunnlaget til et par hundre ansatte ser heller heller ikke ut til å anfekte 46-åringens blodtrykk nevneverdig. Han velger heller å fokusere på de ansatte når når det blir snakk om firmaets oppturer.
- Vi er veldig opptatt av å ta vare på de ansatte. Det er de som skaper verdiene, slår han fast. 
Konsernet som helhet sysselsetter i dag over 350 personer, der det siste tilskuddet kom gjennom oppkjøpet av Bodø Glass og Ramme i fjor. Selskapet kan da også rose seg med en særdeles stabil arbeidsstokk uten særlig gjennomtrekk i noen retninger. Folk som starter karrieren hos Gunvald Johansen blir lenge. Selv om mye kan tilskrives et godt arbeidsmiljø i trygge, stabile rammer, er det også vesentlig at ledelsen lytter til grasrota. Jørn Vidar tar alltid de ansatte med på råd før store avgjørelser skal tas. 
- Det ene handler om motivasjon, men det er også et stort informasjonsbehov i organisasjonen. For meg er det viktig å lytte til folk - forstå hva andre mener er viktig og justere kursen deretter. Jeg har ikke tro på toppstyrt verdiskapning. Det er viktig å involvere alle i prosesser og avgjørelser. Hos oss ligger dette dypt fundamentert i kulturen. Jeg tror det skaper et helt annet eierskap til prosjektene. 


Tilbake på kontoret hans, helt i hjørnet av konsernets administrasjonsbygg, er det egentlig bare tre objekter som forteller en historie utover det rent kontorfaglige - tre jakttrofeer fra en fauna langt utenfor Bodø og landets grenser forøvrig. Jørn Vidar har siden ungdomsårene vært en lidenskapelig jeger. Hver høst flyr han og jaktkompisene til fjerntliggende destinasjoner i søken på eksotisk vilt og spennende jaktmarker. Afrika, Ungarn, Skottland og Polen, legger han fram som nylige eksempler. Høstjakta står alltid høyt på prioriteringslista og denne høsten er planen å jakte flyktige fjellgeiter gjennom stupbratte fjellformasjoner i Spania.
– Jeg har hørt de skal være ekstra krevende. Det liker jeg.

Jørn Vidar representerer tredje generasjon i bedriften, som hans bestefar, byggmester Gunvald Johansen, etablerte tilbake i 1963, med lager i en fjøs på Leite i Bodø. Gunvald fikk selv bare fem år i bedriften før han døde i februar 1968, og Jørn Vidar fikk dermed aldri muligheten til å møte sin bestefar. Det var hans egen far, Gunnar Johansen, som videreførte arven og la grunnlaget for det som i dag har blitt en av landsdelens største entreprenører. 
Mens Gunnar i dag er arbeidende styreleder, styrer Jørn Vidar byggevirksomheten med 140 ansatte, mens broren Andreas har ansvaret for driften av de fem Byggmakkerbutkkene i konsernet. Selv har Jørn Vidar gått stegene i bedriften og startet med å feie sagspon fra lagergolvet i barneårene. Startlønna var seks kroner timen. Etter noen uker ble han tildelt lønnsforhøyelse til ti kroner timen og etterhvert ble sommerjobbene gradvis mer avanserte. Han virket også halvannet år som håndverker og tømrer før han gav seg i kast med studier. Etter ferdig utdannelse som sivilingeniør i 2001 har hans rolle ligget i den administrative delen av driften.
- Familiebedriften har alltid vært en viktig del av livet mitt og jeg har egentlig aldri hatt tanker om å gjøre noe annet. Det handler også mye om interesse. Jeg tror dette yrket passer veldig godt for meg. Jeg liker action. Samtidig er jeg er veldig glad for at jeg har den praktiske erfaringen med i bagasjen, forteller han.

Fra annet hold blir det sagt at Jørn Vidar på mange områder ligner på sin far. Den samme handlekraften og grundigheten, ikke minst evnen til å skape resultater.
- Hva er de viktigste verdiene du tar med deg fra forfedrene?
- At vi gjør ting ordentlig. Det har gått igjen hele veien. Slagordet vårt er “Pålitelig, engasjert og nyttig”. Vi fullfører arbeidet på en skikkelig måte og opptrer hederlig og ryddig. Det har du alltid igjen for, spesielt i et relativt lite lokalmiljø som dette. 
- Gir det ekstra motivasjon når verdiene som forvaltes er en familiebedrift?
- Det er klart det. Det blir en egen drivkraft.
- Hvordan fungerer samarbeidet og rollefordelingen med din far?
- Det fungerer utmerket, slik det alltid har gjort. Vi har utfylt og støttet hverandre hele tiden.


Pliktoppfyllende og pålitelig er også ord som ofte dukker opp når de nærmeste skal beskrive Jørn Vidar. I dag er han fast bestemt på å stille til vår planlagte intervjuavtale, til tross for at han tidligere på dagen har pådratt seg akutt øyebetennelse. Mens han venter på legetime med tilhørende diagnose og resept, forteller han villig vekk om selskapets større gjennombrudd de siste årene.
Gunvald Johansen har satt sterkt preg på det moderne Bodø alle kjenner i dag. På oppdrag fra andre og i egen regi har selskapet reist mange av de bygninger som preger fylkeshovedstadens bybilde: Kvartal 98, med 270 boliger og store næringsareal - en helt ny bydel midt i Bodø sentrum. Bygarasjen med 350 parkeringsplasser, utbyggingen av den gamle slakteritomta med 400 boliger i samarbeid med Elektro, ny brannstasjon og nødsentral, som var det første OPS-prosjektet i landsdelen (offentlig privat samarbeid) og ikke minst den massive utbyggingen av den nye bydelen Hunstad Sør, hvor over 1.000 boliger skal oppføres i samarbeid med Hunstad Sør utbyggingsselskap de neste 15-20 årene.
- Det er spennende å utvikle en helt ny bydel i nært samarbeid med kommunen. I forhold til innbyggertallet på 20.000 er Hunstad nærmest som en egen nordnorsk by å regne. Vi er samtidig avhengige av opprettholde omsetning og hele tiden skape nye prosjekter. Derfor er det fint å ha denne typen prosjekter som hele tiden ruller og går i bakkant.

Nye prosjekter utenfor Bodø har de foreløpig ingen planer om. 
- Så lenge det er såpass mye å gjøre her hjemme, er vi fornøyd med det. Det er mange som bor i Bodø og det er vekst. Vi kan være fornøyde med jevn fin oppgang og står godt rustet for framtida. Vi har fått landet to-tre prosjekter som gir oss flere bein å stå på. Men når vi er ferdige med rådhuset må vi i gang med noe nytt. Det er ikke rom for å hvile i dette gamet, sier han. 
Han roser samtidig Bodø kommune for offensiv vilje og effektivt samarbeid rundt store utviklingsprosjekter.
- Bodø kommune jobber offensivt og fremoverlent. Jeg er imponert over handlekraften og den utviklingen vi har hatt. Kommunen har også blitt veldig attraktiv arbeidsgiver og har fått inn mye kompetanse. Jeg tror de utmerker seg på hvordan de får ting gjort. Det har blitt gjort gode strategiske valg om å få ting på plass i sentrum, mener han.

Jørn Vidar legger overhodet ikke skjul på at han er vaskeekte Bodø-patriot. Stoltheten over utvikling og vekst i hjembyen strekker seg også til andre områder, eksempelvis fotballen. Han er fast inventar på hjemmekampene til Bodø/Glimt og sågar styreleder i eiendomsselskapet Aspmyra AS, der han vil ha ei hånd på rattet under den kommende utbedringa og utviklingen av byens fotballstorstue.
Selv blir han ikke beskrevet som noe utpreget idrettstalent, men forteller at han prioriterer jevnlig trening. Så sant treningsøkta er tydelig krysset av i kalenderen, da.
- Jeg tror det er helt avgjørende med trening for å holde kroppen og hodet i noenlunde god form når det går så fort unna i svingene ellers.

Engasjementet på vegne av bygg- og anleggsnæringen er også solid forankret. Jørn Vidar benytter enhver anledning til å framsnakke bransjen og satt allerede som styremedlem for region Hålogaland i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA), før han i år ble valgt til ny styreleder i NESO.
- Vi har vært medlemmer lenge og jeg synes det er en positiv drive i NESO. De har bygd opp en flott organisasjon og jobber godt for bransjen, for utvikling, seriøsitet, rekruttering og kompetanse - som også er kjerneverdier for oss. Jeg fikk en forespørsel om jeg kunne tenke meg å bidra og det ser jeg veldig fram til. 
- Hvilket stempel har du lyst til å sette på NESO?
- Jeg skal først diskutere med administrasjonen, så skal vi stegvis stake ut kursen sammen. Men jeg er imponert over hva de har fått til, spesielt på kompetanse og rekruttering. Vi trenger noen som står i front, som har et tydelig budskap om seriøsitet og som framsnakker bransjen.
- Hva mener du er medisinen for å luke ut useriøse aktører?
- Det er ulike mekanismer, men jeg tror det er svært viktig at byggherrene stiller tydelige krav. Og det synes jeg de har blitt flinkere til, enten vi snakker om kommune, fylket eller staten. Det må ligge klare seriøsitetskrav i bunnen, som man forplikter seg til i anbudsprosessen. Vi ønsker også å jobbe enda tettere med skatteetaten, politiet og andre aktører. 
- Hvor ødeleggende er det for bransjen at enkelte råtne egg manøvrerer uhemmet i markedet?
- Vi er heldigvis litt forskånet for mye av dette her i nord, hvor det meste av aktiviteten er veldig gjennomsiktig. Da har de mye større utfordringer lengre sør i landet. Så er det selvsagt tilfeller her også, men skal du inn og konkurrere på de store offentlige byggene, så må alt være på stell. Ellers slipper du rett og slett ikke gjennom nåløyet.

Et område han virkelig brenner for er lærlinger og rekruttering. For første gang på flere år meldte Utdanningsdirektoratet om en nedgang i antall søkere til bygg- og anleggsteknikk i vår. Samtidig er det større behov for lærlinger og kompetanse i bransjen enn noen gang, også fordi offentlige bestillere har krav om lærlinger i anbudene.
- Hvordan må man jobbe med dette fremover for å sikre at bransjen, ikke minst her i nord, står godt rustet for framtida?
- Dette er en særdeles viktig sak, og jeg tror innsatsen må starte tidlig, helst på ungdomsskolenivå. Vi må være synlig og framsnakke bransjen, sier han og framhever samtidig viktigheten av å styrke yrkesfagene.
- Ser du mørkt på det?
- Nei, hos oss tar vi inn lærlinger hele tiden og har ca ti prosent lærlinger i arbeidsstokken til enhver tid. Det er en veldig flott måte å rekruttere på, der du sørger for at de unge tidlig får bedriftskulturen inn i ryggmargen tidlig. Vi har flere  gode eksempler på folk som har startet hos oss som lærlinger og som nå er arbeidsledere og byggledere. Det er en veldig flott karrierevei.
Gunvald Johansen Bygg fikk i fjor Opplæringsprisen i Nordland for sin lærlingsatsing, der selskapet fikk ros for å prioritere tid og ressurser til å gi en grundig og god opplæring, med kvalitet i alle ledd.
- For oss var dette et en fin anerkjennelse av langsiktig satsing.
- Er det et samfunnsansvar å ta imot lærlingene?
- Ja det synes jeg helt oppriktig at det er. Problemet er dessverre at det ikke er så mange å få tak i. Vi skulle gjerne hatt større tilgang, ikke minst innen betongfaget. 
- Hva er medisinen?
- Det er tidlig innsats og å styrke statusen til yrkesfagene. Ikke minst framsnakke bransjen, som byr på mange spennende muligheter. Både med interne karriereveier og videreutdanning, eksempelvis til ingeniør, sier han.


Jørn Vidar er i dag registrert med 37 styreverv og forteller at han aldri går på jobb uten at kalenderen er fylt opp. Vi tillater oss likevel å spørre hvordan kabalen går opp. 
- De fleste styrevervene er bedriftsinterne, fordi vi har organisert oss på den måten. Men stort sett vil jeg si det går helt utmerket.
Av andre beskrives han som ekstremt systematisk i alle dagens gjøremål. 
- Det er vel ingeniør-genet som slår inn, ler han. - Men for å lande det vi holder på med må det være orden på ting.

Selv om jobben krever mye, er han som systematiker også knallhard på å prioritere fritid og familie. I tillegg til jakta har familien ei hytte på Kjerringøy, som de bruker mye tid på. Jørn Vidar innrømmer samtidig at et snev av midtlivskrise har meldt sin ankomst. Det står nemlig en ny Harley Davidson i garasjen.
- Jeg har kjøpt meg motorsykkel ja, kanskje som ei lita 46-årskrise. Og det ble en Harley. Hvis man først skal gjøre det, kan det ikke være halvveis, ler han. Og legger til:
- Samtidig er litt av bakgrunnen at eldstedatteren min skal kjøre opp til 125 kubikk motorsykkel. Jeg hadde lyst til å gjøre noe vi kan ha sammen.

Han liker seg også godt på havet, men også her er tempoet avgjørende for trivselen.
- Jeg har en rib som jeg suser litt rundt i. Det er god avkobling og gjør samtidig at vi kommer oss fort mellom ulike steder. Blant annet tar vi gjerne en tur over Vestfjorden til Lofoten når det passer seg. 
- Er det vanskelig å sjonglere en slik type jobb med familielivet og rollen som tobarnsfar?
- Jeg synes jeg får det greit til. Men det skal sies at jeg har ei fantastisk kone som hjelper med mye av det praktiske i hjemmet, sier han.
Han og kona Susanne møttes i tenårene. Hun var 15 og han var 16 og fortsatt holder de sammen. En prestasjon i disse dager, vil enkelte si.
- Hva er hemmeligheten?
- Gjensidig respekt og at man tar vare på hverandre og er glad i hverandre.

Mellom glede og fremgang har det også vært tunge tilbakeslag, både på jobb og privat. I jubileumsboka “Viljen til å satse - 50 år med Gunvald Johansen”, ført i pennen av Geir Are Jensen for noen år tilbake, gis en grundig beskrivelse av både opp- og nedturer i familiebedriften gjennom tre generasjoner. Jørn Vidar har selv stått ansikt til ansikt med tragedien to ganger. Først mistet han lillebroren Richard i selvmord tilbake i 2003, bare 26 år gammel. Og bare fire år senere dør storebroren Geir-Arne, etter lengre tids kreftsykdom, 36 år gammel. Det første sjokket som lyn fra klar himmel. Familien brukte lang tid på å bearbeide sorgen og savnet.
- Vi er en sammensveiset familie, og vi brukte hverandre til å komme gjennom dette. Det er ikke enkelt å si noe om hvordan jeg taklet noe så utenkelig. Man tenker ikke så forbanna mye. Men man gjør ting, man gjør så godt man kan, og så kommer man videre, sier han i boka.
Også i bedriften har ytre forhold bydd på skjebnesvangre omveltninger. Fortsatt husker han finanskrisen som noe av det mest krevende selskapet har vært gjennom. Etter gode år med ekspansjon og vekst etter tusenårsskiftet, sa det plutselig bom stopp i 2008, da misligholdte boliglån og kollapsen til storbanken Lehman Brothers i USA fikk alle verdens børser til å stupe. Frykt og kaos herjet i hele det vestlige finanssystemet og etterdønningene slo inn helt oppe i Bodø, hvor det nærmest over natten oppstod total oppdragstørke. En alvorlig situasjon for et selskap som den gang sysselsatte over 100 håndverkere og en stor administrasjon. Men Jørn Vidar og de andre i ledelsen nektet å bygge ned.
- Det er ikke i vår natur, sier han i jubileumsboka.
Også i dag legger han ikke skjul på at det var en skremmende situasjon som har satt varige spor.
- Det var bom stopp overalt. Det var veldig få oppdrag og vi måtte gå kraftig ned i pris, men vi bestemte oss for at vi skulle stå han av uten permitteringer og det klarte vi. 
Han forteller at løsningen var å tenke lokalt og langsiktig. Kjempe med nebb og klør for alle oppdrag som fortsatt var tilgjengelige. 
- Kulturen vår er trygghet og forutsigbarhet. Og konsekvensen av å miste dyktige medarbeidere kan svi enda mer på sikt, slår han fast. 

Jørn Vidar er tydelig på at det fortsatt er knalltøft å konkurrere på pris, når man samtidig skal beholde sitt gode renomme og være en bunnseriøs aktør. 
- Vi viser at vi får det til. Men du må være spisset hele tida, både på kompetanse, kvalitet og pris. Selv om det opereres med store tall er ikke marginene all verden. Det er ekstremt mye arbeid som ligger større anbudsprosesser og det er alltid veldig spennende når dagen nærmer seg og du forhåpentligvis får jobben, forteller han.
Viljen til å alltid se fremover og tviholde på en langsiktig strategi har sørget for at Gunvald Johansen har satt et uomtvistelig avtrykk på byutviklingen i Bodø.
- Det er veldig artig å se at livet blomstrer i bygningsmassene vi har utviklet. Jeg tror mange som jobber her føler stolthet rundt dette.
- Hva er du mest stolt av selv?
- Jeg er stolt av veksten og stabiliteten vi har hatt. At vi klarer å levere fra oss produkter vi kan være stolte av. I tillegg er det selvsagt enkeltprosjekter som gir en ekstra stolthet, sier han.
- Men det man hele tida kommer tilbake til, er de gode folkene vi har med oss. Viktigheten av å bygge et solid team og motivere medarbeiderne. I tillegg til å skaffe oppdrag er det min viktigste oppgave i selskapet, sier han.
De fartsfylte aktivitetene han dyrker på fritida, gjenspeiles også i tempoet på jobben. Jørn Vidar forteller at han fort blir utålmodig hvis ting står står stille.
- Det er en uro som ligger der og som jeg tror du er helt avhengig av hvis du skal få ting gjort. Og du må være interessert i å utvikle ting. Men til syvende og sist handler alt om å få folk til å gjøre en god jobb.

 

Tekst og foto: Aidem Media