Har din bedrift Nord-Norges beste lærling?

01.02.2023 09:42:55
NESO arrangerer NNM for lærlinger for 13. gang!
 

Nord-Norges beste tømrerlærling og Nord-Norges beste betonglærling skal kåres, kanskje er det din bedrift som har årets vinner i lære? Finalen arrangeres i tilknytning til NESOs årsmøte i Harstad 10. mai. 

NNM for lærlinger 

NESO har etablert en varig ordning for å kåre «landsdelens beste lærling» blant byggfagene. Målsetningen med konseptet «Nordnorsk Mesterskap for lærlinger i byggfag» er å bidra til økt positiv markedsføring av fagene tømrerfag og betongfag, samt heve status for yrkesfag i landsdelen.  

Om konkurransen 

Første fase er at bedriftene rundt omkring i fylkene nominerer sine lærlinger til konkurransen. Her melder man på lærlinger enten i tømrerfag eller betongfag. 

Neste fase er en fylkesvis teoretisk konkurranse der alle de nominerte lærlingene kjemper om å bli fylkesvinner i sitt eget fylke - Nordland, Troms eller Finnmark. Konkurransen gjøres digitalt og utføres i lærebedriftens lokaler. Her kåres det altså en fylkesvinner i hvert fag. 

Til slutt er det den store finalen hvor tre fylkesvinnere i hvert fag møtes til dyst i både praktisk og teoretisk konkurranse. Dette skjer i mai 2023 i Harstad, hvor NESOs årsmøte denne gang avholdes.

Siden alle som møter i finalen allerede har vunnet i sitt eget fylke, er selve finalen et mestermøte der alle i utgangspunktet allerede er vinnere. Det må uansett kåres èn vinner – en mesternes mester. I NNM 2023 får vinneren med seg en samlet pengepremie på 15 000 kroner. De andre finalistene er også sikret gavekort til en verdi av 3 000 kroner.  

Viktige datoer 

1. feb. – 5. april. Nominasjonen er åpen. Bedrifter kan melde på sine lærlinger her.

12. april. Fylkesfinaler. Det avgjøres hvem som skal få representere sitt fylke i finalen. Gjøres på nett.

10. mai. Den store finalen under NESOs Årsmøte i Harstad. 

Vi oppfordrer medlemmene til å melde på alle sine lærlinger til konkurransen! Dersom du har spørsmål, kan Remi Hanssen (remi@neso.no) kontaktes.

 
NNM for lærlinger ble i 2022 arrangert i Tromsø. Vinner i tømrer-faget ble Thomas Hansen fra Kanstad Trelast, mens Isak M. Storvoll fra MBA Entreprenør vant betong-faget.