Nå legges lærlingekabalen!

17.03.2023 10:09:51
Sjekk om NESO har lærlingekandidat til din bedrift.
 

NESO Lærlingeskoles Børre Henningsen og Remi Hanssen er godt i gang med å få fylt opp neste klasse ved NESO Lærlingeskole.

– Vi har reist land og strand rundt på rekrutteringstokt, nå håper vi at medlemmene kjenner sin besøkstid slik at færrest mulig plasser på skolen blir stående tomme, sier Remi Hanssen, som er ansvarlig or den daglige driften av NESO Lærlingeskole.

Under finner dere en liste med kandidater som fortsatt leter etter lærlingebedrift. Kanskje en av kandidatene er en god match med din bedrift?

– Vi er selvfølgelig kjempefornøyde over å ha søkere som kan tenke seg å starte utdanning innen tømrerfag, betong og mur. Nå oppfordrer vi alle til å sjekke lista og se om det er unge håpefulle der din bedrift holder til, sier Hanssen.

Han kan samtidig røpe at vi i midten av mars har ca. 10 elever til neste års klasse som allerede har sikret seg lærlingeplass. I tillegg er det ca. 5 søkere som i disse dager er i intervjuprosess hos ulike lærebedrifter. Disse kandidatene er derfor ikke er med på lista.

– At bransjen sliter med rekrutteringen, er vi blitt vant med og noe vi bare må forholde oss til. Det er derfor et svært viktig signal for nettopp vår bransje at vi virkelig bretter opp ermene og finner plass til ALLE ungdommer som ønsker å komme med på vårt lag, sier Hanssen.

Dersom du ønsker mer informasjon om noen av kandidatene, kontakt Børre Henningsen (borre@neso.no / 41 63 30 10) eller Remi Hanssen (remi@neso.no / 90 12 94 64). Det er også mulig å få tilsendt utvidet info (mini-intervju).

I skrivende stund har vi følgende lærlingekandidater som søker etter bedrift: 

Person

Alder

Sted

Ønsket fagretning

Jente

16

Alta

Tømrerfag

Gutt

16

Alta

Betongfag

Jente

16

Alta

Tømrerfag

Jente

16

Kirkenes

Tømrerfag

Gutt

16

Finnsnes

Tømrerfag

Gutt

16

Harstad

Tømrerfag

Gutt

16

Harstad

Tømrerfag

Mann

18

Harstad

Murerfag

Mann

20

Sortland

Tømrerfag

Gutt

17

Mo i Rana

Tømrerfag

Mann

21

Svolvær

Tømrerfag

Gutt

16

Stokmarknes/Melbu

Tømrerfag

Gutt

16

Mosjøen

Tømrerfag

Jente

17

Fauske

Betongfag

NESO jobber aktivt med rekruttering til bransjen hele året, og i vintermånedene har vi stort fokus på å få ungdommene til å velge bygg- og anleggsbransjen.

– Når vi er ute på skoler og messer er det viktig for oss å synligjøre alle veiene som finnes inn i bransjen, og alle mulighetene man har når man har tatt et fag- eller svennebrev.  Vi vet at det er utrolig mange funksjoner som skal fylles ute i bedriftene. Å få dette frem for ungdommen som skal velge en karrierevei er en viktig jobb som ikke alltid er like enkel å nå frem med, sier Hanssen. 

– Man tenker ikke så ofte over at et fag- eller svennebrev kan være inngangsporten til ganske mange oppgaver hos en byggentreprenør. Selv rådgiverne ute i skolene må minnes på det, legger han til.

Det siste året har NESO vært på skolebesøk på Melbu, Stokmarknes, Harstad, Nordkjosbotn, Lødingen, Tana, Storsteinnes, Finnsnes, Kirkenes, Namsos, Rørvik, Alta, Hammerfest, Rypefjord, Svolvær og Kabelvåg besøk av NESO.

I tillegg deltok NESO i 2022 på utdanningsmesser i Alta, Lakselv, Rørvik og Sortland. Andre messer som vi vanligvis ville besøkt ble dessverre avlyst grunnet Covid. I 2023 har NESO deltatt på messer i Alta, Mo, Brønnøysund, Sandnessjøen, Melbu, Svolvær, Leknes og Bodø.

– Å komme ut og møte ungdommene er noe av det viktigste vi kan gjøre i rekrutteringssammenheng. Rekruttering handler mye om synlighet. Er du ikke til stede blir du fort glemt. Mulighetene snappes opp av noen andre – så enkelt er det, konstaterer Hanssen.

– Dersom medlemmene har forslag til skoler eller utdanningsmesser vi bør besøke, ønsker vi at de tar kontakt, legger han til.  

At også medlemmene er ute på messer gleder Hanssen.

– Mange er ute på messene og representerer bransjen på en god måte. Det er kjempeviktig, og vi ønsker også gjerne å ha med oss medlemmer og lærlinger ut på vår stand, sier Hanssen.

– Det er gull for oss å ha med en entreprenør i samme ærend når vi er ute. Det er jo tross alt de som sitter på læreplassene, avslutter han.

 
NESOs Børre Henningsen og Remi Hanssen jobber i disse dager med å matche lærlingekandidater med bedrifter.