Unik BIM-mulighet i nord!

21.02.2021 12:00:57
Er du den rette til å sette BIM og digitalisering høyere på dagsorden i en hel landsdel?
 

Da er dette din mulighet! NESO søker prosjektledere som kan løfte byggebransjen inn i den digitale framtida.

 – Selv ble jeg tiltrukket av den faglige utfordringen. Muligheten til å sette mitt stempel på den langsiktige digitale utviklingen. Bygge opp noe som gir konkret verdi og nytte til medlemsbedriftene og byggenæringen, sier Mats Johansson.

Den tidligere BIM-koordinatoren i Peab var ikke tvil da han så tilsvarende utlysing fra NESO for halvannet år siden.

– I tillegg til full klaff på betingelser og det faglige, hadde jeg lyst til å flytte hjem til Nord-Norge etter mange år sørpå. Dette er en ganske unik jobb i vår landsdel, som attpåtil ligger i vakre Lofoten. Jeg var rimelig rask på avtrekkeren da stillingen ble utlyst, legger han til.

Med NESOs 135 medlemsbedrifter i bunnen skal du lete lenge etter en bedre utviklingsarena for deg med erfaring og kompetanse innen BIM.

– Digitaliseringen av byggebransjen pågår for fullt, og NESO har en langsiktig strategi om å være en spydspiss i utviklingen, sier kompetanseleder i NESO, Jack Johnsen.

Gjennom selskapet NESO Utvikling er det etablert en kapitalbase som utelukkende skal komme medlemsbedrifter og bransjen til gode gjennom konkrete utviklingstiltak. Utviklingsprosjekter finansieres blant annet av NESO Utvikling, som tilføres kapital fra driften i morselskapet. Siden etableringen i 2014 er NESO Utvikling tilført nærmere 13,5 millioner kroner.

– Vi har god økonomi og vil bruke betydelige midler på utstyr, lisenser og utvikling av skoletilbud innen BIM og digitalisering, i tråd med bedriftenes behov. Dette er en tydelig og langsiktig satsing fra NESO, som nå skal forsterkes ytterligere med å hente inn kompetanse på disse områdene sier Johnsen.

Mats Johansson sier det er positivt at den digitale satsingen er forankret hos ledelsen og eiere.

– Med det kommer midler og rammer som gjør det mulig å få til noe som er veldig bra. Gode vilkår i forhold til lønn, pensjon og forsikringer gjør også NESO til en veldig attraktiv arbeidsgiver, mener han.

NESO har kontor i Vestfjordgata i Svolvær. Kontorlokalene er stadig utvidet etter hvert som flere ansatte har kommet til. I dag har NESO en flerfaglig stab med 16 ansatte fordelt på

  • Kompetanse
  • Innkjøp
  • Juridisk
  • Administrasjon/støtte

Som prosjektleder for BIM og digitalisering får du varierte og ikke minst høyt etterspurte arbeidsoppgaver; Utvikle og drifte ulike opplæringstilbud og BIM-tjenester, oppsøkende virksomhet ute hos medlemmene, undervisning på NESOs kurs og skoler. Blant annet er vi i ferd med å utvikle Nord-Norges første BIM-skole, som på sikt skal uteksaminere kandidater med høy BIM-kompetanse til byggebransjen i nord.

– NESO skal være en kompetanseformidler. De vi søker må derfor like å jobbe med mennesker og være glad i utadrettet virksomhet, sier Jack Johnsen.

I takt med stadige endringer i det digitale landskapet, legger vi selvsagt til rette for nødvendig videreutdanning og personlig utvikling for våre prosjektledere i BIM og digitalisering.

– Selv er jeg gjennom kursing i vinter i ferd med å få meg sertifisering som BIM-manager. Dette gjennom et kurs med 100 deltakere fra 33 land. Det er et kostbart kurs men som gir mye tilbake, både til meg, til NESO og til medlemsbedriftene, sier Mats Johansson.

Selv tok han steget og flyttet nordover. Det har han ikke angret på. Mats mener personer med BIM-kompetanse som ønsker noe utenom det vanlige, nå bør kjenne sin besøkelsestid.

– Dette er en jobb som blir ekstra spennende på grunn av brytningstida i bransjen. Du blir en del av laget som skal løfte den digitale kompetansen i nord og på den måten bidra til økt effektivitet, lønnsomhet og konkurransekraft i byggebransjen.

– I denne stillingen kommer du ikke til et ferdig produkt. Det skal bygges opp og du får sette ditt eget stempel på utviklingen, sier han.

Se full stillingsutlysning her