Ny mulighet for VDC/Lean-kurs!
NESO fikk gode tilbakemeldinger etter at vi satte opp VDC/Lean-kurs for første gang høsten 2023. Dermed gjentar vi suksessen høsten 2024 og påmeldingen er allerede åpnet!
I høst hadde NESO 26 deltakere på VDC/Lean-kurs over en periode på tre måneder. Det faglig innhold ble levert av HUPS og NTNU. I løpet av perioden hadde deltakerene totalt 3x4 timer digitale samlinger, og èn dag fysisk samling i Tromsø som offisiell avslutning på kurset.
Innholdsmessig dreier kurset seg om å få kjennskap til rammeverket VDC/LEAN. Deltakerne har fått både teoretisk og praktisk kunnskap som gjør at de kan ta i bruk prosesser som «Målstyring i prosjekt», «Effektive samordnede prosjekteringsmøter"(ICE), «Visualisering, integrasjon og automatisering av data" (BIM), samt taktplanlegging på siste samling i tromsø.
– Min opplevelse av VDC-kurset var gjennomgående positiv, og flere faktorer bidro til god læring. Instruktørene var tydelig erfarne i bransjen, og tilnærmingen var både lettforståelig og gjenkjennelig. Jeg likte at kurset var både digitalt og fysisk, og at oppgavene mellom samlingene ga oss fra Overhalla Hus en arena for å diskutere hvordan vi kunne anvende metodikken i praksis. Erfaringsdelingen og samarbeidet med de andre kursdeltagerne fra ulike bedrifter var en betydelig styrke ved kurset. Dette ga meg god innsikt i ulike utfordringer fra andre i bransjen, sier Ola Lauve, daglig leder i Overhalla Hus.
Mellom de digitale samlingene har deltakerne fått tilgang til korte, men konkrete og informative e-læringsvideoer, som støtte til neste felles økt. Deltakerne har i tillegg løst pensumrettede små oppgaver på sin arbeidsplass, for å vise at de har skjønt konseptet og kan ta dette i bruk i egen bedrift underveis i kurset.
På den avsluttende delen av kurset var deltakerne på en dagssamling i Tromsø. Dette innebar blant annet lett repetisjon fra de digitale samlingene, samt fokus på temaet «taktplanlegging» av innredingsfasen i et prosjekt.
For å forsterke budskapet rundt taktplanlegging ble det jobbet både teoretisk og praktisk. Deltakerne var blant annet gjennom tre runder med «brettspill på steroider», hvor de gjennomgikk en simulering av taktplanlegging. I spillet var det både ulike yrkesgrupper, ressursfordeling, beslutningsprosesser, tidspress og tilleggskrav ute å ta hensyn til. På denne måten fikk deltakerne oppleve og kjenne på hvordan struktur og takt kan bidra til at både kvalitet og tid forbedres betraktelig med metodikken i taktplanlelegging og taktgjennomføring.
I sum sitter deltakerne igjen med masse ny kunnskap om hvordan byggeprosessen stadig kan forbedres og effektiviseres ved hjelp av «nyskapende», gode og smarte metoder for planlegging og gjennomføring. Tilbakemeldingene fra gruppen som gjennomførte dette opplegget var utelukkende positive.
– Jeg vil anbefale dette kurset til alle som er involvert i planlegging og utførelse av byggeprosjekter – mest på grunn av den praktiske tilnærmingen til teori og metodikk, men også på grunn av verdien av erfaringsdelingen på tvers av kursdeltagerne underveis i kurset, sier Lauve i Overhalla Hus.
Ønsker du mer informasjon eller har spørsmål knyttet til kurset? Til høyre på denne siden finner du kontaktinformasjon til vår kursansvarlig Mats Johansson.