Innkjøpssjef i NESO og leder for fellesorganisasjonen som drifter NNBA sammen med MEF, Lars Erik Flygel, velger å være «nøktern offensiv» dagen derpå. Mandag etter messehelg er det tid for nedrigging og opprydding på området. Siden fredag har den nordnorske bygge- og anleggsbransjen tatt imot besøkende på Mandelasletta i Tromsø. 

– Tromsø kommune og Bydrift fortjener ros for måten de har lagt til rette på. Lyskrysset og oppgradert strømforsyning er to store forbedringer siden sist NNBA var her, sier Lars Erik Flygel.  

Han håper utviklingen av Mandelasletta ikke stopper opp, men fortsetter.   

– Tromsø trenger en tydelig definert arrangementsplass som er godt markedsført og klargjort med infrastruktur. Mandelasletta er helt perfekt til større arrangementer. Til neste messe, om den blir lagt til Tromsø, håper jeg dekket på området er utbedret. I dag er det sårbart for regn, samtidig har vi opplevd i helga at det blir veldig støvete med grusunderlaget, sier Lars Erik Flygel med en klar oppfordring til Tromsø om å videreutvikle Mandelasletta.     

Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse har hatt tilbud til både store og små. Barneparkeringen var, som seg hør og bør, utstyrt med miniversjoner av de gromme gravemaskinene som leverandørene stilte ut. I enden av messeområdet, mot Tromsøsundbrua, kunne både mor og far prøve fullskalaversjoner av leketøyene. Hele dette området var satt av til demoområde for gravemaskiner.   

– Nord-Norges desidert største sandkasse, slår Lars Erik Flygel fast.  

I sum var det utstilt utstyr og materiell for flere hundre millioner kroner.  

– På forhånd visste vi at det aldri har vært flere utstillere, og at det aldri før har vært en mer komplett sammensetning av leverandører på messa. Det vi ikke kunne vite på forhånd, var at værgudene skulle vise seg fra sin absolutt mest strålende side, og at publikum skulle strømme til i et slikt antall.  

På forhånd håpet arrangørene å runde 8.000 besøkende. Oppsummering av besøkstallene viser at det ikke bare er antallet utstillere som har økt betydelig: NNBA hadde til sammen hele 9.400 besøkende, og nærmer seg dermed 10.000 som milepæl.  

– Vi vil gjerne takke alle utstillere, besøkende, samarbeidspartnere og ansatte i de to arrangørorganisasjonene, MEF og NESO, for det som viste seg å bli en kraftsamling for bransjen. Flere leverandører rapporterer om gode salg fra standene, det hadde ikke vært mulig uten en solid innsats fra alle involverte, sier en stolt prosjektleder for NNBA 2019, NESOs Lars Erik Flygel.  

Faktabokstittel

FAKTA FRA ÅRETS NNBA:  

 • Sol fra skyfri himmel og vindstille. 
 • 9.400 besøkende – NY REKORD! 
 • 170 leverandører/utstillere. 
 • 280 stands. 
 • Nord-Norges største teltrigg. 
 • Sosiale møteplasser. 
 • Flere arrangementer, blant annet nordnorsk mesterskap for lærlinger i betong-, tømrer- og maskinførerfaget.  
 • Fulle hoteller i Tromsø og gode bidrag til byens uteliv og næringsliv for øvrig.   
 • Felles festmiddag for medlemmer i MEF og NESO lørdag kveld.  
 • Kåring av «Beste Bygg i Nord» og «Beste nordnorske anleggsprosjekt»  
 • NNBA arrangeres av NESO (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) og MEF (Maskinentreprenørenes Forbund). 
 • Det er 6. gang NNBA arrangeres. Neste messe planlegges i 2022.