I midten av juni arrangerte NESO og MEF Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) i Tromsø. Ny besøksrekord understreker viktigheten av NNBA. Både som den største og viktigste møteplassen og utstillingsvinduet for næringen i nord, men også som arena for rekruttering.

Bentsen er både fornøyd og stolt over gjennomføringen av NNBA 2022.
–At antall besøkende bikker over 11.000 er en indikator på at bransjen er stor, viktig og interessant for mange. Alle arrangement i arrangementet har gått etter planen, hvor rekrutteringsdag med 740 elever som busses inn var den viktigste. Dette er en av årsakene til at vi arrangerer messa; vi gjør oss synlig både i og utenfor bransjen, og for de som på sikt skal drive bransjen videre, sier Bentsen.

Oppmerksomhet

Også i media fikk messa i år mye oppmerksomhet. Både iTromsø og Nordlys besøkte messeområdet fredag, og hadde flotte oppslag fra rekrutteringsdagen. Flere lokalaviser skrev om vinnerne av «Beste Bygg i Nord» og «NNM for lærlinger», i tillegg var flere fra fagpressen til stede og dekket arrangementet.  

NNBA 2022 på Mandelasletta i Tromsø. Milwaukee sin stand ble kåret til messas beste i 2022. 

– Messa er en viktig arena for oss for å få oppmerksomhet i media, hos politikere og andre beslutningstakere. Vi er den næringen som sysselsetter flest i Nord-Norge, det er viktig at vi blir lagt merke til, påpeker Bentsen.

De sosiale aktivitetene for deltakerne var utsolgte både fredag og lørdag.

– Det sier noe om at vi har truffet rett med programmet vårt, at de som kommer som utstillere på messa ønsker man å være med på alt, sier Bentsen.

– De siste årene har vært preget av pandemi. Både i forkant og underveis har mange samtaler handlet om hvor glade alle er for å kunne møtes igjen på en arena som denne, legger hun til.  

Mye bygg

På de tre dager messen pågikk ble det fortalt nyheter, avtalt møter og skrevet kontrakter for millioner.

NNBA 2022 på Mandelasletta i Tromsø.
Regionsjef i MEF Martin Grønnslett og NESO-direktør Karaina Krane på den ofisielle åpningen av messe. I bakgrunnen holder Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen tale. 

– NESO arrangerer også vårt årsmøte i tilknytning til NNBA. Vi la vekt på å holde NESO-gjengen samlet, og ha et godt program for våre medlemmer både på årsmøtet og messa – hvor alle blir en del av vårt felleskap, legger hun til. 

– Hvorfor er NESO med som arrangør av NNBA?

– For oss i NESO er det viktig å bidra for at vi skal ha en felles arena og møteplass for bransjen, som gir synlighet for vår næring. Noen har ment at det blir mye anlegg og for lite bygg, men det er omtrent like mye bygg som maskiner på messa. Det er bare det at en hammer er mindre synlig enn en gravemaskin, forklarer Bentsen.  

– Å arrangere messe er atypisk i forhold til det vi ellers driver med, men det er veldig naturlig at vi er med og samler bransjen her i nord. NNBA som arena styrke samarbeid med andre organisasjoner og leverandører, avslutter Bentsen.  

NNBA 2022 på Mandelasletta i Tromsø. Festmiddagen under NNBA hadde ca. 200 deltakere.